domingo, 27 de febrero de 2011

24/02/2011

Sociolingüística a l’aula de Bernat Joan i Marí.
Aquest lllibre ens serveix de guía per tractar els diferents conceptes com bilingüisme unilateral, normalitzación lingüística, monolingüe,...
Així doncs podem dir que:
-          Bilingüisme unilateral: llengua que es considera de contacte que no és la pròpia. Un exemple es dona quan un castellanoparlant es troba dins un grup que parli en català, intentarà parlar-ho encara que no conegui la llengua.
-          Monolingüe: defensen parlar una sola llengua
-          Unilingüe: només parlen una llengua
-          Normalització: ens referim al procés pel qual en un territori determinat s’intenta compensar una situació lingüística anòmala, el problema surgeix quan la llengua no coincideix amb la propia de l’Estat.
-          Bilingüisme equilibrat: constitueix una situació  transitòria, ja sigui entre un unilingüisme i un nou unilingüisme.
-          Diglòssia: és la situació en que hi ha dues llengües, considerant-ne una d’apta per als usos formals i informals, i l’altra només per als informals

 A Eivissa tenim un biingüisme unidireccional, ja que la llengua d’integració de la societat nouvinguda és l’espanyol. Hi ha un gran nombre d’individus diglòssics, hi ha molts d’individus que consideren que l’espanyol és una llengua més apta que el català.



No hay comentarios:

Publicar un comentario